Over Ons

'Wij willen u ook geen interieur verkopen maar een beleving. Wij hopen dat u zich net zo senang voelt bij Troedoor als wij.'

Troedoor sfeermakers in teak is 8 jaar geleden ontstaan, als een familiebedrijf. Opa en oma van de familie Goudkuil woonden in Indonesië eind jaren 80 en zijn hier in aanraking gekomen met de meubelbranche. De connectie meubelen en de liefde voor Indonesië werden samengevoegd en zo werd de groothandel J&E gestart. J&E werd opgezet door Jan en Edmar Goudkuil, vader en zoon, en zo is de naam ook ontstaan.

 

Nadat de groothandel J&E 18 jaar gevestigd was in Renkum zijn wij in 2008 verhuisd naar een nieuw pand in Heteren. Wij kregen vaak de vraag of wij ook aan particulieren verkopen. Daarom zijn wij in het nieuwe pand direct begonnen met een woonwinkel voor de particulier. Voor deze woonwinkel wilden wij een nieuwe naam. Dit werd Troedoor. Goudkuil vertaald naar het frans is Trou d’or, fonetisch wordt dit Troedoor. Zowel J&E als Troedoor zijn dus echte familiebedrijven. Dit hebben wij nooit ontmoedigd want al snel zijn zus Marjan en zwager Frans ook deel uit gaan maken van het bedrijf. Door al deze gezelligheid konden (klein)kinderen natuurlijk ook niet achterblijven. Gezellig mee naar ‘de zaak’ of een vakantiebaantje is nooit een vreemd voorstel geweest.

 

Doordat wij een groot familiebedrijf zijn kan Troedoor gebruik maken van de faciliteiten van J&E. En dan met name onze eigen fabriek in Indonesië waar 120 mensen werken. Hierdoor kunnen we onze eigen collecties en maatwerk meubelen naar onze eigen smaak en ideeën aanbieden.

We gaan regelmatig naar Indonesië voor de inkoop van meubelen, accessoires, en unieke items. Als wij rondrijden door Indonesië komen we vaak in dorpen waar de lokale bevolking producten aanbiedt. Deze producten gaan naar onze fabriek in Semarang waar deze worden nagekeken en opgeknapt totdat het geschikt is voor de Nederlandse markt. Doordat wij zo vaak naar Indonesië gaan hebben we een hechte band met de leveranciers gekregen in de omgeving van de fabriek. Ook hebben wij veel persoonlijk contact met veel van onze werknemers in de fabriek in Indonesië, om zo op de hoogte te blijven van hun wensen, en wat er in de fabriek speelt.  In Indonesië verstrekken we door deze hechte banden ook huisvesting, medische voorziening en scholing. Daarnaast helpen wij momenteel twee weeshuizen in Semarang, de stad waar ook onze fabriek gevestigd is, een blindeninstituut op Bali en een opvangtehuis voor straatkinderen in Jakarta. Voor deze goede doelen verkopen wij in de winkel producten die zelf gemaakt worden. Het is fantastisch om te zien hoe blij de kinderen zijn als we langskomen en ze een klein beetje een toekomst kunnen bieden.

Door onze ervaring in Indonesië de cultuur en de mensen hebben we in onze showroom een echt Indonesisch huis laten plaatsen.  Dit weerspiegelt de oorsprong van het huis, maar ook onze liefde voor het land waar wij zo vaak komen en onze meubelen vandaan komen.

 

Gedurende de 8 jaar dat Troedoor bestaat is de collectie regelmatig aangepast en verandert. Van een meubelzaak voornamelijk gespecialiseerd in teakhout zijn we verandert in een woonwinkel waarin we onze liefde voor het interieur helemaal kunnen laten zien.

Om de winkel nog aantrekkelijker te maken en een totaalaanbod te kunnen aanbieden. Verkopen we ook accessoires, bankstellen en gestoffeerde eetkamerstoelen. Wij doen dit allemaal naar eigen smaak en ideeën om echt het “Troedoor” gevoel te kunnen krijgen.

 

Wij willen u ook geen interieur verkopen maar een beleving. Wij hopen dat u zich net zo senang voelt bij Troedoor als wij.

Marjan Goudkuil, Olaf Eggenhuizen, Harm Verhuizen en Nellie Vogelenzang.