Meubelen voor buiten

Indien je jouw teak tuinmeubelen niet behandelt, verkleuren deze van goudbruin naar zilvergrijs. Door de reactie van zonlicht (UV), zuurstof en teakhout (wat kalkrijk is), vergrijzen teakhouten tuinmeubelen. Dit is een natuurlijke reactie en heeft geen invloed op de levensduur van het teakhout. Indien je jouw meubel niet behandelt, kan de zilvergrijze kleur veranderen naar donkergrijs met een groene uitstraling. Je kunt ervoor kiezen deze natuurlijke ontwikkeling zo te houden of je kunt ervoor kiezen om het teakhout honingbruin of patina grijs te laten zijn.

Is jouw teakhouten tafel vergrijsd? Reinig dan de tafel met groene zeep, soda of met een teak cleaner. Als het teakhout ruw en verweerd is kun je het oppervlak met schuurpapier licht opschuren.

Teak Cleaner
Reiniger en kleurhersteller in één: reinigt teak grondig en diepgaand en verwijdert vuil, schimmels en vlekken van wijn, olijfolie, vet, koffie etc. Herstelt tevens de oorspronkelijke lichtbruine kleur en opent de poriën van het hout voor een goede nabehandeling met een van onze andere onderhoudsproducten. Ook geschikt voor andere houtsoorten.

Teak Protector – lichtbruin
Voorkomt dat het teak snel veroudert naar een grijze kleur. Beschermt jouw teak gedurende het hele seizoen tegen vervuiling en zorgt ervoor dat de natuurlijke lichtbruine kleur van teak langer blijft behouden. Teak Protector voorkomt ook dat uw teak zwart wordt. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon. Ook geschikt voor andere houtsoorten.

Teak Shield – transparant
Maakt teak water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Teak Shield geeft het teak een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. Na een maaltijd kan het tafelblad gewoon met een vochtige doek worden schoongemaakt. Daardoor is Teak Shield ook uitermate geschikt voor binnen gebruik.