Onderhoud en materialen
Onderhoud en materialen

Teakhout is een natuurproduct. Wij geven je graag tips om te zorgen dat je je teakhouten meubel zo mooi mogelijk houd. Lees er meer over op verzorging teakhout binnen.

Indien je je teak tuinmeubelen niet behandelt,  verkleuren deze van goudbruin naar zilvergrijs. Door de reactie van zonlicht (UV), zuurstof en teakhout wat kalkrijk is, vergrijzen teakhouten tuinmeubelen. Dit is een natuurlijke reactie en heeft geen invloed op de levensduur van het teakhout. Indien je jouw meubel niet behandeld, kan de zilvergrijze kleur veranderen naar donkergrijs met een groene uitstraling. Je kunt ervoor kiezen deze natuurlijke ontwikkeling zo te houden of je kunt ervoor kiezen om het teakhout honingbruin of patina grijs te laten zijn. We hebben een aantal verzorgingsproducten voor teakhout dat buiten staat.

In de meubelindustrie worden voornamelijk de huiden van runderen, maar ook die van schapen en kalveren verwerkt tot meubelleder. Er zijn een aantal leersoorten, wij leggen je graag uit hoe je de leersoort die jij in huis hebt het beste kunt behandelen.

Er een aantal textiele bekledingsoorten die op een verschillende manier behandeld moeten worden.