Leer van Troedoor

Troedoor levert in PREMIUM

Premium is stoer buffelleder en ziet er robuust en wild uit zoals het beest zelf ook is.
De huiden worden met plantaardige stoffen gelooid, waarna de nerf handmatig met  olie en wax wordt behandeld om het leder  een ruig karakter te geven . Premium wordt puur met aniline verfstoffen (transparante verf) geproduceerd , zodat  dan ook niets van de karakteristieken van de huiden worden bedekt.  
De schoonheid van dit leder zit verscholen in de verschillende kleurnuances, de natuurlijke foutjes zoals insectenbeten en schrammen en met name de prachtige en zeer aparte nerfstructuur van de buffel. Dit robuuste, stevige leder zal in gebruik  alleen maar mooier worden. Het leder heeft van origine een uitstraling van geleefd leder. Onderlinge verschillen in nerfbeeld van een gladde naar een grovere structuur dragen bij aan het open en natuurlijk karakter van Premium. Door de aard van de verving en looiwijze kunnen kleurverschillen voorkomen, die karakteristiek zijn voor deze bijzondere ledersoort. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming. 

Onderhoud:
Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 à 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercrème voor aniline en wax ledersoorten. Premium leder blijft, zoals iedere ledersoort,  gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen, zoals spijkerbroeken. Als het leder beschadigd of verkleurd is dan kan het leder het beste worden behandeld met daarvoor bestemde was (wax-it), geschikt voor leder dat behandeld is met olie en wax. Lichte en oppervlakkige krassen kunnen al wrijvend met de hand of zachte doek enigszins weer worden weggepoetst. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder.

Tips:

Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.  Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.

Plaats het meubel niet direct bij en warmtebon of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.

Gemorste vloeistoffen dient u direct op te deppen.

Alleen schoonmaken met water met eventueel groene zeep of speciale leather-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.