Leer van Het Anker

Het Anker 

Het Anker gebruikt Afrika leer in hun producten. 

Afrika leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Afrika leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag is behandeld met aniline verfstoffen (transparante verf). Afrika is na een lichte schuur- en verfbehandeling doorgewalkt waardoor het leder een licht, opgeruwd karakter heeft gekregen. Hierdoor heeft het leder een uitstraling gekregen van geschuurd of opgeruwd leder. Door het gebruik van oersterke nerfhuiden  en fixatie heeft Afrika een wat fijner, harig karakter met een licht breukeffect. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Door het gebruik van aniline verfstoffen en een licht schuureffect ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van “dieptebeeld” in het leder. Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Afrika leder.
Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming. 

Onderhoud:
Het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Afrika leder blijft, zoals iedere ledersoort,  gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen, zoals spijkerbroeken.

Tips:

Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.  Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.

Plaats het meubel niet direct bij en warmtebon of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.

Gemorste vloeistoffen dient u direct op te deppen.

Alleen schoonmaken met water met eventueel groene zeep of speciale leather-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.