Over Troedoor

Een bijzondere woonwinkel

Troedoor is een bijzondere woon- en webwinkel, samen onder één dak met groothandel J&E. Beide bedrijven zijn nauw met elkaar verbonden. Door familiebanden en door de liefde voor teak meubels en Indonesië.

 

Het verhaal van Troedoor en J&E begint lang geleden. Eind jaren ’80 woonde de familie Goudkuil een tijdlang in Indonesië. Terug in Nederland besloten vader Jan en zoon Edmar Indonesische teakhouten meubels te importeren. De groothandel groeide enorm, en in 2008 verhuisde J&E naar een nieuw pand aan de A50 bij Heteren. Op dat moment werd ook een andere droom werkelijkheid: een eigen woonwinkel, waar iedereen in de showrooms de pracht van de meubels kan ervaren. Troedoor – een fonetische weergave van het Franse trou d’or, oftewel Goudkuil – was geboren.

 

In ons familiebedrijf combineren we oer-Hollandse service met de warme gastvrijheid van Indonesië. We houden van korte lijnen en maken optimaal gebruik van de faciliteiten van J&E. Zoals de eigen fabriek in Semarang, waar we onze collecties en maatwerkmeubels laten maken.

Hart voor meubels en mensen

Troedoor houdt van eerlijk en duurzaam. Daarom zijn onze teakmeubels uitsluitend gemaakt van plantageteak of gerecycled teak. Maar je ziet het ook in andere dingen. We regelen bijvoorbeeld huisvesting, scholing en gezondheidszorg voor onze medewerkers in Indonesië. Daarnaast ondersteunen we twee weeshuizen in Semarang, een tehuis voor blinde kinderen op Bali en een opvangtehuis voor straatkinderen in Jakarta. We investeren dus niet alleen in teak van topkwaliteit, maar ook in het land en de mensen die ons zoveel bieden.