Schitterende teak meubelen
Personal Shopping Experience
Bestel eenvoudig online

Soorten teakhout

Teakhout is een natuur product. Daarom is het ook natuurlijk dat het teakhout noesten en/of oneffenheden kan vertonen. Dit is typerend voor het teakhout. Ook kunnen reparatiestukken in het teakhout zitten. Ook dit mag. Doordat de teakhouten meubelen van gerecycled materiaal zijn gemaakt kunnen stukjes teakhout slechter zijn door vroeger gebruik. Dit wordt in Indonesië vervangen door het inzetten van stukjes teakhout. Dit hoort bij de gerecyclede duurzame teakhouten meubelen. Onder invloed van licht, vochtigheid en temperatuur verschillen kan het teakhout lichte krimp vertonen. Hierdoor kunnen kleine scheuren ontstaan in het teakhout. Dit is een natuurlijk proces en niet erg.

 

De volgende teakhout soorten kunnen in verschillende uitstralingen worden verwerkt in meubelen.

 

Halus teakhout
Ook wel Lesung hout genoemd. Dit is glad geschaafd onbehandeld teakhout. Dit teakhout is van plantage teak of van gerecycled teakhout. Plantage teak is licht van kleur. Gerecycled teak is wat donkerder van kleur en kan gebruikssporen bevatten, zoals inzetstukken.

 

 

Plantage Halus teak
Dit is glad geschaafd en onbehandeld. Afkomstig van plantages is het licht van kleur, de hergebruikte variant is wat donkerder.

 

Kasar Teakhout
Geborsteld oud teakhout. Door het borstelen van het teakhout komt de natuurlijke olie naar boven waardoor het teakhout een warme donkere uitstraling krijgt.

 

Donker dengkleh teakhout 
Gerecycled hout. Dit teakhout heeft een rustieke look met een donkere nerf met een ruigere uitstraling. Licht dengkleh teakhout

 

Licht gerecycled teakhout
Dit teakhout heeft een grijzige nerf en een rustige uitstraling. Erosie teakhout Dit grof gerecycled teakhout heeft veel oneffenheden. Het komt voornamelijk uit oude treinbielzen en woningen.

 

 

Erosi teakhout
Grof gerecycled teakhout met veel oneffenheden in het hout. Dit teakhout komt voornamelijk uit oude treinbielzen en oude huizen.

 


Mixed wood
Mixed wood is gemengd hout. Het is niet bekend van welk hout het meubel is gemaakt. Elk meubel heeft een andere kleur en daarom is elk stuk zo uniek.